Home
News & Podcast
Best of Almedalen 2024!
Created on Jul 03, 2024

Best of Almedalen 2024!

Här kommer vår inofficiella topplista från årets Almedalsvecka.

Men först; var det inte allmänt lite lugnare i år? Är det pga den mer långtgående lågkonjunkturen, och/eller att vinden börjat vända (då en del inom kort varsel fick mycket att göra)?

▶ Årets främsta snackisar: AI, hållbarhet och säkerhet.

▶ Årets bästa arrangörer: Svefa/Fråga Lou och A Beautiful Soup.

▶ Bästa diskussionen om ränta och ekonomi: Swedbanks seminarium med frågeställningen om det hägrar morgonluft, med deltagare som Aino Bunge (Sveriges riksbank), Jens Henriksson, Mattias Persson, Arturo Arques.

▶ Årets “ett mycket trevligt bolag”: Arlandastad Group, som kombinerar storskaliga visioner med jordnära medarbetare.

▶ Intressanta bolag att följa: SBF, som med sin nya, ambitiösa affärsplan och imponerande nyrekryteringar av välkända experter satt ribban högt (Sebastian Brindelid, m fl). Vasakronan, som med sitt första förvärv på fem år eventuellt inlett en period av högre aktivitet – muskler finns, i kombination med ambition och kunskap (Martin Kron, m fl).

▶ Årets hjärtan: Petter A. Stordalen, som tog tillfället i akt under sitt stora mingel att bl a påminna om allt hemskt som människor i andra delar av världen genomlider. HUI Research som delade ut UNICEF-gåvokort till sina paneldeltagare.

▶ Årets paneldeltagare: Max Barclay (Newsec) som på ett realistiskt och fluff-fritt sätt gav sin syn på möjligheterna och inte minst de geopolitiska riskerna i dagens marknadsklimat (bl a polariseringen som det amerikanska valet innebär, oaktat utfall).

▶ Årets nätverkare: Rasmus Billing (ÅWL Arkitekter), som parerar sin stora bekantskapskrets med relevanta och genuina diskussioner.

▶ Årets musik(er): Stephen Simmonds, som flögs in två nätter för att höja kvaliteten på det som spelades upp i Visby-högtalarna.

(Vi vill tacka alla befintliga och nya kontakter som gjorde vistelsen trevlig. Känner du till ett fastighetsbolag som skulle må bra av utmana sitt befintliga arbetssätt, strategi eller förvaltningsarbete? Hör gärna av dig ☺️)